Historie van City Hotel Nieuw Minerva

Er is ontzettend veel te vertellen over onze panden. Ze zijn gebouwd rond 1650 en hebben in de loop van de jaren veel verschillende functies gehad.

Onze Ontbijtzaal was tot aan het eind van de 19e eeuw een bierbrouwerij. Later werd dit een café en midden 20e eeuw is hieruit in vele jaren het hotel ontstaan. In de Ontbijtzaal vindt u veel foto's en voorwerpen die de geschiedenis van dit deel van het hotel vertellen.

In de loop van vele jaren zijn de andere panden langs de Boommarkt (toen nog Bloemmarkt) bij het hotel getrokken. In één van de panden was tot ca 1900 een Badhuis gevestigd. In andere panden zaten jarenlang groothandels in groenten en fruit.

Tegenwoordig telt dit boetiekhotel 35 kamers in 6 onderling verbonden grachtenpanden.
De geschiedenis van de panden komt terug in de inrichting van de kamers. En natuurlijk zijn de kamers voorzien van alle moderne gemakken die u in een driesterrenhotel kunt verwachten.

In de hotellobby en bar vindt u nog veel meer historie van ons hotel. In de sfeervolle hotelbar met fotogenieke bordenmuur blijven onze gasten graag zitten voor een aperitief of drankje voor het slapen gaan.

Onze vergaderzaal heeft een karaktervolle en authentieke Delftsblauwe schouw. De zaal heet dan ook niet voor niets de Blauwe Zaal. In deze zaal hangt een replica van een Leidens Ontzet- kunstwerk. Op deze grote zwart-wit prent ontdekt u veel details van Leiden tijdens het 'Feest der Feesten', zoals de Leidenaars het Leidens Ontzet noemen.