Algemene informatie

Beste Hotelgast,
Het  team van City Hotel Nieuw Minerva staat graag voor u klaar. Wij willen uw verblijf zo aangenaam mogelijk maken en aan uw verwachtingen en wensen voldoen. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
Voor ons vanzelfsprekend: wij houden ons aan alle extra hygiëne- en veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus.

Inchecken
Vanaf 14.00 uur is uw kamer beschikbaar. Indien u eerder arriveert en uw kamer nog niet gereed is, kunt u uw bagage bij de receptie in bewaring geven. Inchecken is 24 uur per dag mogelijk.

Uitchecken
Wij verzoeken u vriendelijk uw kamer voor 11.00 uur te verlaten. Indien u later wilt uitchecken, dan kunt u de avond vóór uw check-out bij de receptie navragen wat de mogelijkheden zijn.

Ontbijt
Wij serveren een traditioneel ontbijtbuffet. Dit ontbijt bestaat o.a. uit diverse soorten brood en beleg, koek, crackers, melk, sapjes, gekookte eieren, koffie en thee.
Dit ontbijt kunt u direct boeken via onze website voor € 12,50 per persoon per dag.

Locatie – Parkeren
Het hotel bevindt zich in hartje Leiden op loopafstand van alle bezienswaardigheden, winkels, restaurants, musea en het station. In de nabije omgeving van het hotel zijn er verschillende parkeermogelijkheden.
Wij adviseren u uw auto te parkeren op het Haagweg Parkeerterrein. Dit terrein ligt op ca 800 meter van het hotel,  is 24/7 beschikbaar en heeft een gratis shuttle service die u voor onze deur brengt en weer ophaalt. Uw uitrijkaart kunt u bij onze receptie kopen.
Binnen het centrum van Leiden is beperkt plaats en uitsluitend betaald parkeren (dagkaarten uitsluitend beschikbaar via parkeerautomaat, kosten ca €15).
In de gracht voor het hotel is een openbare aanlegplaats voor boten. Deze kan niet worden gereserveerd.
Voor meer informatie over onze bereikbaarheid, zie onze locatie pagina

Historisch pand
Het gebouw bestaat uit zes grachtenpanden uit de 16e eeuw. Het historische karakter ziet u terug in de unieke indeling van iedere kamer, en in de het authentieke karakter van de trappen en gangen die de panden met elkaar verbinden.

Ons hotel heeft geen lift. We beschikken over één kamer op de begane grond, aan de achterzijde van het hotel. Als u deze kamer wilt reserveren, of een andere specifieke kamer wenst, neemt u dan bij reservering contact op met onze Front Office.

Toegang tot internet en WiFi
Gratis WiFi is beschikbaar in het hele hotel.
In de lounge hebben wij een internet terminal staan die u kosteloos kunt gebruiken.

Reserveren

Garanderen van een reservering
Wij hebben uw creditcard gegevens nodig om uw reservering te garanderen. Deze wordt niet vooruit belast, tenzij u een prijstype boekt waarbij directe betaling als voorwaarden geldt.
Indien wij niet over een aanbetaling of een creditcard nummer en vervaldatum beschikken dan is uw kamer niet gegarandeerd. Het hotel houdt het recht voor om pre-autorisatie op uw kaart uit te voeren.

Annuleringsvoorwaarden
Een individuele boeking is tot 17.00 uur op de dag vóór aankomstdatum kosteloos te annuleren. Dit is uitsluitend van toepassing op hotelaccommodatie boekingen. Wanneer u dit niet doet en er sprake is van een no-show, dan wordt uw creditcard belast met de kosten voor de eerste nacht.
Voor groepen gelden andere annuleringsvoorwaarden conform de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van Koninklijke Horeca Nederland. De UVH zijn bindend.

Betaling
Wij accepteren Visa, Mastercard, Amex en pinbetalingen. Natuurlijk kunt u ook contant afrekenen. Indien de kosten van de overnachting op rekening gaan, dient dit schriftelijk uiterlijk 7 dagen vóór aankomst schriftelijk met u te zijn overeengekomen. Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen na check-out.

Algemene voorwaarden
Op alle overeenkomsten met Hotel Nieuw Minerva zijn de uniforme voorwaarden van de Nederlandse Horeca Federatie van toepassing. De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt.