Algemene informatie


Het  team van City Hotel Nieuw Minerva staat graag voor u klaar. Wij willen uw verblijf zo aangenaam mogelijk maken en aan uw verwachtingen en wensen voldoen. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
Voor ons vanzelfsprekend: wij houden ons aan alle extra hygiëne- en veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus.

Komt u met de auto, fiets, boot of wandelend?

Het hotel bevindt zich midden in het centrum van Leiden op loopafstand van alle bezienswaardigheden, winkels, restaurants, musea en het station. In de nabije omgeving van het hotel zijn er verschillende parkeermogelijkheden.
Wij adviseren u uw auto te parkeren op het Haagweg Parkeerterrein. Dit terrein ligt op ca 800 meter van het hotel,  is 24/7 beschikbaar en heeft een gratis shuttle service van en naar ons hotel.

Ook zijn wij goed bereikbaar per boot (enkele openbare ligplaatsen in de gracht voor het hotel, niet reserveerbaar) en fiets. Ook voor langeafstands wandelaars liggen wij prima op diverse routes. 

Voor meer informatie over onze bereikbaarheid, zie onze locatie pagina

In- en uitchecken
 

Vanaf 14.00 uur is uw kamer beschikbaar. Indien u eerder arriveert en uw kamer nog niet gereed is, kunt u uw bagage bij de receptie in bewaring geven. Inchecken is 24 uur per dag mogelijk.

Wij verzoeken u vriendelijk uw kamer voor 11.00 uur te verlaten. Indien u later wilt uitchecken, dan kunt u uiterlijk tot 18 uur op de dag vóór uw check-out bij de receptie informeren naar de mogelijkheden.

Ontbijt

Wij serveren een traditioneel ontbijtbuffet. Dit ontbijt bestaat o.a. uit diverse soorten brood en beleg, koek, crackers, melk, sapjes, gekookte eieren, koffie en thee.
Dit ontbijt kunt u bij aankomst boeken, of direct via onze website, voor € 12,50 per persoon per dag.

Toegang tot internet en WiFi

Gratis WiFi is beschikbaar in het hele hotel. Ook zijn wij aangesloten op het Eduroam netwerk
 

Historisch pand

Een historisch pand heeft veel charme: opstapjes, hoekjes, en vooral geen rechte hotelgangen.
Wij beschikken niet over een lift. Er is één kamer op de begane grond, aan de achterzijde van het hotel. Als u deze kamer wilt reserveren, of een andere specifieke kamer wenst, neemt u dan bij reservering contact op met onze Front Office.

Reserveren

Garanderen van een reservering
Bij reservering vragen wij ter garantie uw creditcard gegevens. De kaart wordt niet vooraf belast, tenzij u een tarief boekt waarbij directe betaling als voorwaarde geldt. 
Indien wij niet over een aanbetaling of creditcard gegevens beschikken dan is uw kamer niet gegarandeerd. Het hotel houdt het recht voor om pre-autorisatie op uw kaart uit te voeren.

Annuleringsvoorwaarden
Een individuele reservering voor een hotelkamer is tot 17.00 uur op de dag vóór aankomstdatum kosteloos te annuleren. Wanneer u dit niet doet en er sprake is van een no-show, dan wordt uw creditcard belast met de kosten voor de eerste nacht.
Voor groepen gelden andere annuleringsvoorwaarden conform de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van Koninklijke Horeca Nederland. De UVH zijn bindend.

Betaling
Wij accepteren Visa, Mastercard, Amex en pinbetalingen. Natuurlijk kunt u ook contant afrekenen. Indien de kosten van de overnachting op rekening gaan, dient dit minimaal 7 dagen vóór aankomst schriftelijk met u te zijn overeengekomen. Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen na check-out.

Algemene voorwaarden
Op alle overeenkomsten met Hotel Nieuw Minerva zijn de uniforme voorwaarden van de Nederlandse Horeca Federatie van toepassing. De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt.