Algemene informatie


Het  team van City Hotel Nieuw Minerva staat graag voor u klaar. Wij willen uw verblijf zo aangenaam mogelijk maken en aan uw verwachtingen en wensen voldoen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
 

Komt u met de auto, fiets, boot of wandelend?

Het hotel ligt midden in het centrum van Leiden op loopafstand van alle bezienswaardigheden, winkels, restaurants, musea en het station. Keukenhof en het strand zijn binnen 30 minuten bereikbaar.
In de directe omgeving van het hotel zijn er enkele openbare parkeerplaatsen. 
Wij adviseren u uw auto te parkeren op het Haagweg Parkeerterrein. Dit terrein ligt op ca 800 meter van het hotel, is 24/7 beschikbaar en heeft een gratis shuttle service van en naar ons hotel.

Wij zijn goed bereikbaar per boot (enkele openbare ligplaatsen in de gracht in de buurt van het hotel, niet reserveerbaar) en fiets. Voor langeafstands wandelaars liggen wij prima op diverse routes. 

Voor meer informatie over onze bereikbaarheid, zie onze locatie pagina

In- en uitchecken
 

U kunt vanaf 14.00 uur inchecken. Als u eerder komt  en uw kamer is nog niet beschikbaar, dan kunt u uw bagage vast bij ons achterlaten. U kunt 24 uur per dag inchecken. We vinden het wel fijn om te weten als u laat aankomt.

Wij verzoeken u vriendelijk uw kamer voor 11.00 uur te verlaten. Wilt u later uitchecken, informeert u dan de dag voor vertrek tot 18 uur bij de receptie informeren of dat mogelijk is.

Ontbijt

Wij serveren een traditioneel ontbijtbuffet. Dit ontbijt bestaat o.a. uit diverse soorten brood en beleg, koek, crackers, melk, sapjes, gekookte eieren, koffie en thee. Met speciale wensen houden we graag rekening, laat u ons dat tijdig weten?
 

Toegang tot internet en WiFi

Er is gratis WiFi in het hele hotel. Ook zijn wij aangesloten op het Eduroam netwerk
 

Historisch pand

Een historisch pand heeft veel charme: opstapjes, hoekjes, en vooral geen rechte hotelgangen.
Er is geen lift. Er is één kamer op de begane grond, aan de achterzijde van het hotel. Als u deze kamer wilt reserveren, of een andere specifieke kamer wenst, neemt u dan bij reservering contact op met onze Front Office.

Reserveren

Garanderen van een reservering
Bij reservering vragen wij ter garantie uw creditcard gegevens. De kaart wordt niet vooraf belast, tenzij u een speciaal tarief boekt waarbij directe betaling als voorwaarde geldt. 
Als wij niet over een aanbetaling of creditcard gegevens beschikken dan is uw kamer niet gegarandeerd. Het hotel houdt het recht voor om pre-autorisatie op uw kaart uit te voeren.

Annuleringsvoorwaarden
Een individuele reservering voor een hotelkamer is tot 17.00 uur op de dag vóór aankomstdatum kosteloos te annuleren. Wanneer u dit niet doet en er sprake is van een no-show, dan berekenen wij u de 1e nacht van uw verblijf door als annuleringskosten.
Voor groepen gelden andere annuleringsvoorwaarden conform de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van Koninklijke Horeca Nederland. De UVH zijn bindend.

Betaling
Wij accepteren Visa, Mastercard, Amex en pinbetalingen. Natuurlijk kunt u ook contant afrekenen. Overnachting op factuur achteraf kan alleen als dit minimaal 7 dagen vóór aankomst schriftelijk met u is afgesproken. Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen na check-out.

Algemene voorwaarden
Op alle overeenkomsten met Hotel Nieuw Minerva zijn de uniforme voorwaarden van de Nederlandse Horeca Federatie van toepassing. De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt.