De stad Leiden

Wist u dat Leiden ruim 2800 monumenten heeft? De binnenstad ontdekt u het beste wandelend. Met meer dan duizend winkels en horeca in het centrum, is Leiden een winkelstad bij uitstek.
Het historische Pieterskwartier begint direct naast het hotel en bestaat uit vijftig straatjes, smalle steegjes en sfeervolle hofjes. In deze historische wijk vindt u de Gravensteen en de Pieterskerk (beiden uit de 12e eeuw) en de Latijnse School, waar o.a. Rembrandt van Rijn nog les heeft gekregen. Ook zijn er talloze kleinschalige winkeltjes.

Als u het hotel verlaat en de gracht volgt richting centrum dan komt u langs de Koornbeursbrug, de Burcht en de Hooglandse Kerk. Dit is het oudste gedeelte van Leiden. Ook vindt u hier volop terrassen, restaurants en het grote winkelgebied.
Of steek de brug voor het hotel over en u staat in de winkelstraat van Leiden, de Haarlemmerstraat. 

Het Rijksmuseum voor Oudheden, het Museum voor Volkenkunde, Japanmuseum Sieboldhuis en de Hortus Botanicus zijn allen slechts enkele minuten lopen.

Op de site Visit Leiden vindt u de meest actuele activiteiten. Zeker de moeite waard om te bekijken voordat u naar de stad komt!

 

Leiden vanaf het water

Bekijk Leiden eens vanaf het water! U zult merken dat u er veel mooie punten zijn die u u vanaf de straat niet kunt zien! 
Boek een rondvaart en vaar langs de musea, de Leidse hofjes en de vele historische gebouwen met prachtige gevels. Van april tot en met oktober zijn er dagelijks rondvaarten. Of ga zélf aan het roer zitten en huur een sloep in de stad. Zo kunt u de stad in uw eigen tempo vanaf het water verkennen. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.