Veelgestelde vragen - FAQ

Waar kan ik parkeren?
U kunt uw auto parkeren op parkeerterrein Haagweg, Haagweg 8 in Leiden. Dit is een bewaakt openbaar parkeerterrein op ca 800 meter van het hotel. De gratis shuttle bus brengt u naar het hotel. Neemt u uw inrijkaart mee en koop bij uitcheck bij ons een uitrijkaart tegen een gereduceerd tarief. 

Vanaf hoe laat kan ik inchecken en tot wanneer kan ik uitchecken?
Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur.
Uitchecken is tot uiterlijk 11.00 uur.

Kan ik na uitchecken mijn bagage in het hotel achterlaten?
U kunt uw bagage bij ons achterlaten, informeert u bij onze receptie.

Kan ik voor 15.00 uur inchecken of mijn bagage achterlaten?
U kunt voor 15.00 uur inchecken. Als uw kamer nog niet beschikbaar is, dan kunt u uw bagage bij ons in bewaring geven.

Ik kom met de fiets. Kan ik die bij jullie parkeren?
Ja, we hebben een afgesloten ruimte voor fietsen van onze gasten. Geeft u bij reservering aan dat u met de fiets komt? Let op: deze ruimte is alleen geschikt voor 'gewone' fietsen (inclusief e-bikes). De ingang van onze stallingsruimte is smal. Scooters en bakfietsen kunnen NIET bij ons binnen worden gestald. 

Ik kom met de boot. Kan ik die in de buurt van het hotel leggen?
Er zijn meerdere openbare ligplaatsen in de buurt van het hotel. Reserveren is niet mogelijk maar doorgaans is er 
voldoende plaats. Hou bij mooi weer rekening met drukte op de Leidse grachten. 

Kan ik een fiets huren bij het hotel?
In samenwerking met een lokaal verhuurbedrijf bieden wij stadsfietsen aan. Wij verzoeken u dit minimaal 2 werkdagen voor aankomst aan ons door te geven, zodat wij de fiets op tijd voor u hebben klaarstaan.
De verhuurder heeft een beperkt aantal elektrische fietsen. Neemt u bij reservering direct contact met ons op als u een elektrische fiets wilt huren.

Heeft het hotel een bar?
Ja, ons hotel heeft een bar. Deze is tot in de late uurtjes geopend voor onze gasten.

Kan ik kaartjes kopen bij de receptie?
U kunt bij ons terecht voor diverse musea en bezienswaardigheden in Leiden en omstreken. Neemt u contact op met onze receptie voor de mogelijkheden.

Beschikt het hotel over een lift?
Er is geen lift aanwezig. Onze ervaring is dat de trappen breed genoeg zijn met voldoende houvast. Wilt u een kamer op de 1e etage, neemt u dan direct bij reservering contact met ons op. Onze medewerkers helpen u natuurlijk graag met uw bagage.

Mag ik in het hotel roken?
Wij zijn een volledig niet-roken hotel. Dit betekent dat er nergens in het pand gerookt mag worden. Oók niet vanuit het raam op uw kamer. 

Heeft het hotel een business centre of print/copy service?
Het is mogelijk kopiëen of prints te laten maken via de Front Office.

Heeft het hotel vergaderfaciliteiten?
Onze vergaderzaal Blauwe Zaal is ingericht in oud-Hollandse stijl en heeft plaats voor 15-20 personen, afhankelijk van de indeling van de zaal.  Er is volop direct daglicht, WiFi, een draadloze beamer (click share), flipover en een Nespresso koffiemachine.

Mijn kamer komt niet overeen met de foto op één van uw sites
Dat kan gebeuren: we hebben 35 kamers die allemaal een eigen inrichting hebben. Uw kamer kan dus andere kleuren of details hebben. We houden zoveel mogelijk rekening met voorkeuren en wensen. 

Kan ik mijn hond meenemen?
Kleine en middelgrote honden zijn welkom. Het aantal kamers waarop dit kan is beperkt en er geldt een toeslag voor uw hond. Uw hond kan tijdens uw verblijf niet alleen op de kamer worden achtergelaten. Houdt u er rekening mee dat uw hond trappen moet kunnen lopen? Er kunnen maximaal 2 honden per kamer. Geeft u uw hond meteen bij reservering op?

Kan er een extra bed op de kamer?
Het is niet mogelijk een extra bed op de kamers te plaatsen.